top of page
  • Foto van schrijverSerge

5 redenen om voor een personal trainer te kiezen

Bijgewerkt op: 15 dec. 2022


Als personal trainer zie ik meerwaarde in wat ik doe. Samen met mensen werken aan een betere algehele gezondheid, functionaliteit van het lichaam en doelstelling die een persoon kan hebben op fysiek- en soms mentaal vlak. In de jaren voordat ik personal trainer was, heb ik weinig nagedacht over de meerwaarde van een personal trainer. Ondanks dat ik voorheen veel tijd in een sportschool heb doorgebracht, was ik van mening dat trainen te leren valt, en dat daarmee het nut en de noodzaak van een trainer vervalt. De corona periode heeft mij bewust gemaakt van het tegendeel. Ik heb gezien dat er enorm veel vraag is naar sturing en begeleiding op gebied van sport, bewegen en trainen. Natuurlijk is trainen te leren, maar daarmee vervalt nog niet het nut van een personal trainer.


1. Besparen van tijd


Een van voornaamste redenen om een personal trainer te kiezen is dat de trainer jou tijd bespaart. Je kan meer in minder tijd. Er zijn geen voorbereidingen nodig van jouw kant. De trainer bepaalt wat de planning is, hoe dat past bij jou en bij jouw doelen. Een belangrijk element in efficiënt werken is helderheid van de taken gedurende de dag. Hoe beter jij weet wat je moet doen zonder twijfels, hoe groter kans is dat je productiever bezig bent. Een personal trainer doet dit op sportgebied. In mijn klantenkring zitten veel ondernemers die een druk schema hebben, en juist daarom kiezen voor een personal trainer.


2. Gezondheid


Trainen is gezond, maar doe je het niet goed, kan je juist meer van je lichaam kapot maken dan je opbouwt. Onze maatschappij leidt doorgaans geen sport en bewegingswetenschappers op. Deze kennis krijgt helaas geen voorrang op onze scholen. Om te weten hoe het wel moet, moet je zo'n beetje een "on the side" studie doen. Dit kan zijn door zelf informatie te zoeken en uren naar de juiste youtubers kijken. Of werkelijk een sportopleiding volgen(en ook deze zijn niet allemaal even goed). Doe je dit niet, dan komt die kennis niet zomaar jouw kant opwaaien. Er gaan op gebied van gezondheid, afvallen en trainingsleer enorm veel mythes in de ronde. De personal trainer heeft als het goed is wel die studie gedaan zodat jij dat niet meer hoeft te doen. En kan jou daarom op een gezonde en effectieve manier laten sporten.


3. Kennis


Voortbordurend op het vorige punt. Wat ik persoonlijk belangrijk vind, is dat klanten niet alleen op de juiste manier trainen, maar ook meekrijgen waarom een bepaalde manier van bewegen goed is. En ook waarom bepaalde oefeningen beter zijn dan andere oefeningen. Gemiddeld gezien blijven klanten 22 maanden bij een personal trainer hangen. En het is de taak van de trainer om in die gemiddeld 22 maanden de klant mee te geven hoe en waarom je op een bepaalde manier traint zodat de klant autonoom verder kan sporten. Trainen bij een personal trainer is ook een vorm van opleiding voor jezelf.


4. Stok achter de deur


Een belangrijke argument voor personal training is de stok achter de deur. Of we sporten nu wel of niet leuk vinden, iedereen zou moeten willen sporten. Ons lichaam is niet gemaakt voor een kantoorbaan met daarnaast een passief leven. Sporten is daarom essentieel. Maar wat nou als je het niet leuk vindt? Zelf proberen een ritme in de sportschool op te bouwen wil maar niet lukken. Juist dan kan de personal trainer die stok achter de deur zijn. En ik zie regelmatig mensen die een of twee keer per week bij mij sporten, maar het niet kunnen opbrengen om dat alleen te doen. Naast de eerder genoemde voordelen van besparen van tijd, trainen op een manier die gezond is en de kennis die een trainer met zich meebrengt, is het wel heel handig als er ook daadwerkelijk getraind wordt. En voor veel mensen is dit een struikelblok. De trainer is die stok achter de deur.


5. De grens


Heb je geen problemen met motivatie, dan kan je altijd nog een personal trainer in huis halen om meer uit je trainingen te halen dan je alleen zou doen. Het is de taak van de trainer om de grens op te zoeken van de sporter, maar wel met respect voor het complete plaatje. Het is niet één training die het verschil gaat maken. Het is een hele reeks aan trainingen dat maanden en zelfs jaren doorgaat dat het verschil zal maken. Waar ligt de grens? Daar kan een personal trainer bij helpen.


Voor mij zijn dit de 5 voornaamste redenen om een personal trainer te kiezen. Zie jij ook voordelen in het werken met een personal trainer? Bekijk onze december actie en pak tot wel 30% korting in 2023.


2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page