top of page
 • Foto van schrijverSerge

10 redenen om krachttraining te doenKrachttraining is een geweldige manier om de algehele gezondheid en welzijn te verbeteren. Ik zet tien voordelen van krachttraining op een rij:


 1. Kracht: Krachttraining helpt je om spieren te versterken waardoor je in staat bent meer gewicht te tillen. Hierdoor worden dagelijkse activiteiten lichter. Daarnaast vechten wij als mensen tegen de zwaartekracht. Uiteindelijk verliezen we die strijd. Maar het is aan jou om dat zo lang mogelijk uit te stellen.

 2. Botdichtheid: Krachttraining helpt bij het versterken van de botten en kan ook helpen om osteoporose te voorkomen

 3. Gewichtsverlies: Naast goede voeding(energiebalans), is krachttraining de meest effectieve manier om vet te verliezen. Het zorgt voor een hoger metabolisme in rust.

 4. Verbetering van postuur: De meeste mensen hebben een suboptimaal postuur. Juiste krachttraining kan het postuur enorm verbeteren.

 5. Balans en coördinatie: Krachttraining helpt om balans en coördinatie te verbeteren. Er zijn hele effectieve oefeningen waardoor valpartijen en verwondingen voorkomen kunnen worden.

 6. Verbetering humeur: Krachttraining kan helpen om de gemoedstoestand te verbeteren. Het heeft bij sommige mensen zelfs zoveel effect dat het ze door een periode van stress of depressie kan leiden.

 7. Verbetering van slaap: Dankzij krachttraining kan de kwaliteit van het slapen omhoog gaan. Je zult meer uitgerust opstaan.

 8. Verbetering van het immuunsysteem: Mensen die aan krachttraining doen hebben doorgaans een beter immuunsysteem.

 9. Voorkomen van hart- en vaatziekte: Krachttraining kan tot op zekere hoogte een positieve bijdrage leveren aan het voorkomen van hart- en vaatziekte.

 10. Uithoudingsvermogen: Niet alleen cardio vergroot het uithoudingsvermogen. Ook tijdens krachttraining wordt de algehele conditie aangesproken.

Je begrijpt mijn punt. Wat doe je nog hier? Ga naar de gym. En start met krachttraining als je dat al niet deed.

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page